Enderlein féle sötétlátóteres véranalízis

Első alkalommal elvégezzük az állapotfelmérést, mely során feltárjuk a problémákat. Megbeszéljük a páciens számára legmegfelelőbb kezelési módot, melyet aztán rendszeresen nyomon követünk a további találkozások alkalmával.

sotetlatoteru_specialis_mikroszkop

A sötétlátóterű élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az “élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna.

A vércsepp egy speciális mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen diagnosztizálható panaszok okainak felderítése, mint pl. a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam. A vizsgálat nagy előnye, hogy olyan testre szabott terápiás tervet lehet készíteni, ami a páciens szervezetének sajátos szükségleteihez igazodik.

Miben különbözik a vércseppanalízis egy laboratóriumi vizsgálattól?

A hagyományos vérvizsgáló módszerrel kémiailag módosítják a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozzák meg. Ha azonban pontos képet akarunk kapni arról, hogy milyen állapotban kering szervezetünkben a vér, kezeletlen mintát kell vizsgálni olyan műszerrel, ami nem változtatja meg szerkezetét, kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét is megmutatja. Ezt teszi lehetővé a sötét látóteres ultramikroszkóp és az élő vércsepp analízis módszere.

A laboratóriumi vizsgálatoknál tehát megfestik a vért, a festékanyag pedig megöli a vérben lévő sejteket Az élő analízisnél mindössze egy cseppnyi, ujjbegyből vett vérre van szükség hozzá, melynek levétele után azonnal elvégezhető a teszt

A vércseppanalízis során az élő vércseppet vizsgálják. Nem azt nézik, hogy az egyes elemekből mennyi van a vérben, hanem hogy azok épek-e, életképesek-e, mennyire aktívak, egymáshoz képest hogyan helyezkednek el. Mivel a vér összetétele és alakos elemeinek állapota követi a szervezetben zajló kóros folyamatokat, ezért azokat élő állapotukban vizsgálva még csak nagyon enyhe, vagy akár egyáltalán nem jelentkező tünetek esetén is megállapítható a betegségre való hajlam, vagy hogy a betegség kialakulása megkezdődött. 1200 szoros nagyításban, sokat! Egy tűszúrás az ujbegy hegyén elegendő ahhoz, hogy sok információt megkaphasson a szervezetében aktuálisan zajló folyamatokról.

Hogyan kell a vizsgálatra felkészülni?

A vizsgálat napját megelőző este már ne fogyasszon fehérjetartalmú, zsíros ételt és min. 4 órával a vizsgálat előtt ne egyen, mert az emésztetlen tápanyagok jelenléte látszik a vérben, kis mozgó pöttyökként és megnehezítik a többi elem vizsgálatát. Inni lehet, sőt ajánlott is, klór – és szénsavmentes vizet.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Egy apró tűszúrás az ujjbegybe és kezdetét veszi a saját szervezetünkbe tett csodálatos utazás. A vizsgálatot végző személy segít értelmezni a történéseket, mert nem álló-képet nézünk, vérünkben ugyanis “zajlik az élet”. A páciens tanácsokat kap a felderített panaszok kezelésére. Kizárólag természetes alapanyagú készítményeket (pl. gyógynövény, ásványianyagok) ajánlunk. Ha szükségesnek látjuk, javasoljuk a további szakorvosi vizsgálatot.

Mire deríthet fényt a vizsgálat?

Az élő vércsepp vizsgálatából látszik a vitaminok, ásványi anyagok hiánya. A fehérvérsejtek állapotából kikövetkeztethető az immunrendszer működőképessége. A plazmában felhalmozódott anyagokból kiderül, rendben van-e a szervezet sav-bázis egyensúlya, vannak-e felesleges méreganyagok a szervezetben, de pl. a túl sok fehérje is észrevehető. Látszanak a mikroorganizmusok, – ellenőrizhető az oxidatív stressz, azaz a szabadgyök-terheltség mértéke. Észlelhető az emésztőrendszer, a vese, vagy a máj csökkent működése – mindez akkor, amikor konkrét problémát esetleg még nem is okoz.

Mit árul el egyetlen csepp vér?

– az anyagcsere állapotát, az emésztés és a felszívódás hatékonyságát

– a szervezet ásványinyag – és / vagy vitaminhiányát

– az érelmeszesedés, a trombózis kialakulásának jeleit

– egyes szervek (pl. a máj, a vese, a szív, stb.) meggyengülését, terheltségét

– az oxigénellátás aktuális állapotát

– a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák) jelenlétét

– a vérben történő salakanyag felhalmozódást (a fogakból kioldódó amalgámterhelést is)

– a hormonháztartás felborulását

– a baktériumflóra egyensúlyzavarát

– a daganatos elváltozásokra utaló jeleket

– külső és belső mérgezőanyagok jelenlétét

– a sav-bázis háztartás eltolódásának jeleit, stb.

Mire számítson?

Izgalmas látni a saját vörös- és fehérvér sejtjeinket mozgásban, miközben azok teszik a dolgukat. Ha pedig nem elégedett a látvánnyal, akkor az összeállított terápiás javaslat iránymutatásai szerint korrigálhatja táplálkozását és életmódját. Az élővércsepp analízis segítségével könnyedén kialakíthatja a helyes életmódját és a javasolt változtatások következtében, 2-3 hónap elteltével már egy sokkal kedvezőbb kép tárulhat a szeme elé!

Normál minta

Hatalmas symplast anyagcsere zavar

Lymphoid leukémia

Rollo- filament hálózat a szervezet súlyosan beteg állapota

Megosztással az egészségért
  •  
  •  
  •