Bach virágterápia

Első alkalommal elvégezzük az állapotfelmérést, mely során feltárjuk a problémákat. Megbeszéljük a páciens számára legmegfelelőbb kezelési módot, melyet aztán rendszeresen nyomon követünk a további találkozások alkalmával.

bach_viragesszenciak

Levertnek, szomorúnak, kimerültnek érezzük magunkat? Számtalan okot tudunk felsorolni, mitől kerülhetünk átmenetileg vagy tartósan rossz lelkiállapotba. Sokszor nem is tudjuk az okot, csak jeleit érezzük. Szorongunk, feszültek, ingerültek vagyunk. Az emberek többsége képtelen megbirkózni az idegrendszerét naponta próbára tevő feszültségekkel, amik egy idő után testi tünetek vagy betegségek formájában jelennek meg.

Az 1920-as években Dr. Edward Bach angol homeopata orvos, a patológia és a bakteriológia szakértője fedezte fel ezt a csodálatos terápiát.

Hogyan hatnak?

A virágok gyógyító ereje speciális energetikai vagy rezgési tulajdonságaiban rejlik. Minden virág energiája egyedülálló. A virágeszenciák indítják be azt a reakciót, ami egyensúlyba hozza energiánkat. Képesek erre, hiszen olyan frekvenciákon bocsátanak ki rezgéseket, amelyek közel állnak saját finomenergiáink rezgéséhez. Új sorokba rendezik, helyreállítják a megfelelő energiaállapotokat, így az öngyógyító folyamatok beindulhatnak.

Hogyan válsztjuk ki a megfelelő eszenciát?

bach_viragesszenciak_1

Alaposan meg kell vizsgálni az illető szellemi és érzelmi állapotát, szokásait, magatartását és viselkedésének jellegzetességeit. Ezek alapján lehet kiválasztani a legmegfelelőbb eszenciát. pl. a gyertyán (carpinus betulus) azoknak tesz jót, akik úgy érzik, hogy nincs elegendő fizikai vagy szellemi erejük és kitartásuk ahhoz, cipeljék a vállukra nehezedő terheket. Halogatásra hajlamosak. Reggelente fáradtabban ébrednek, nehezen tudják összeszedni magukat. Akik terápiásan használják, lelkierőt, frissességet nyernek.

A fitoterápia, a homeopátia és a naturopátia szakemberei közül sokan alkalmazzák a Bach-féle készítményeket egyéb kezelési formákkal kombinálva.

Kik használhatják?

A Bach-féle gyógyszerek mindenféle mellékhatás nélkül, teljes biztonsággal adhatók csecsemőknek, gyermekeknek, felnőtteknek, de még állatoknak is.

Megosztással az egészségért
  •  
  •  
  •