A KÉPZELET EREJE

Gondolataink erejeNAPI GONDOLAT: A KÉPZELET EREJE

Mindannyian vágyunk egy sikeres, boldogabb élet után. Folyamatosan keressük a megoldást, hogyan válthatnánk valóra álmainkat? Képzeletünknek nagy szerepe van jobb közérzetünk, akár a boldogságunk elérésében is.

„ Az emberi képzelet az eszköz, amely a mennyországból poklot, a pokolból pedig mennyországot tud varázsolni”

Az egyik stratégia, mellyel a mennyországból poklot lehet varázsolni, az az, ha arra figyelünk, amink nincs, vagy mindig jobbat akarunk annál, amink van, Bármilyen jó munkája van valakinek, mindig fog találni valakit, akinek még jobb a munkája, még jobb a házassága, még szebbek a gyerekei, még több a pénze…. stb

Nem élhet valaki olyan jól, hogy ne álmodhatna még jobbról, ne látna nála is szerencsésebbeket vagy gazdagabbakat, ezért hiába megy jól valakinek az élete, elveszítheti mindazt az örömöt, amit pedig átélhetne. A jónak a legnagyobb ellensége a jobb

Létezik azonban egy ellenkező stratégia is: legtöbbünk nem vet eléggé számot azzal a mindennapok során, mennyi mindenünk van, ami örömet okozhatna az életben. Ha ezt gyakrabban tennénk, jobban ki tudnánk élvezni az életünket. Ez az a stratégia, amellyel még a pokolból is mennyországot lehet csinálni.

Minden problémát lehet tanulási lehetőséggé változtatni, és ez által a nehézségekből megerősödve és bölcsebben kerülhetünk ki. Képzeletünk és látásmódunk segítségével sokat tehetünk azért, hogyha körülményeinket nem tudjuk megváltoztatni, akkor is egy jobb világban élhessünk.

Megosztással az egészségért
  •  
  •  
  •